1 oktober 2017 concertlezing in Nationaal Kamp Vught

Zondag 1 oktober om 13.00 uur heb ik een lezing verzorgd over mijn audio-visueel interviewproject in Nationaal Kamp Vught. De concertlezing was uitverkocht.Aan de hand van korte fragmenten uit interviews met overlevenden van Auschwitz wordt door mij toegelicht hoe zij zich staande hebben gehouden in extreme omstandigheden in kampen zoals die van Vught en Auschwitz.

Het was een gedenkwaardige bijzondere middag om getuigenissen van Auschwitzoverlevenden een stem en een gezicht te geven als boodschap voor meer verdraagzaamheid en vrede!
De videofragmenten werden afgewisseld met prachtige bijpassende muziek van o.a. componisten, zoals William Hilsey en Marius Flothuis, die zelf in de Tweede Wereldoorlog geïnterneerd zijn geweest in concentratiekampen. De jiddische liederen en het muziekstuk van Avro Pärt klonken intens.

De muziekstukken zijn uitgevoerd door het Vocaal Ensemble Pur Sang onder leiding van de bevlogen dirigent Bas Ramselaar (zie voor meer info: www.koorpursang.nl).
Ik bedank nogmaals de medewerkers van Nationaal Kamp Vught voor de samenwerking en de gastvrijheid!
Ik bedank alle koorleden en de dirigent van het kamerkoor Pur Sang voor hun prachtige muziekuitvoering.
En ik bedank Linda Hamburger voor de sponsoring en Yvonne Bogers-Ottenbros voor het voorlezen van een gedicht over haar moeder Beppie Ottenbros-Bosboom die ook aanwezig was. Heel bijzonder.
Bedankt voor alle aanwezigen onder wie mijn ouders, partner en schoonzus. Hun steun is onmisbaar geweest gedurende de afgelopen zeven jaar om dit audio-visueel interviewproject, getuigenissen van Auschwitzoverlevenden, vorm te geven.