Over Herman Teerhöfer

Drs. Herman Teerhöfer (1975) werkt als geestelijk verzorger in de eerstelijn in Tilburg e.o.. Zijn bedrijf heet Zingeving op Maat. Als geestelijk verzorger in de eerstelijn is hij verbonden aan het Centrum voor Levensvragen Midden- & Oost-Brabant (www.centrumvoorlevensvragen-mob.nl).
Herman Teerhöfer is verder als geestelijk verzorger en theoloog werkzaam in verpleeghuizen in Breda voor Stichting Surplus. En hij is oprichter en voorzitter van de Stichting Smolinski Foundation (www.smolinski.nl)
Zowel professioneel als privé zeer begaan met de vraag hoe mensen zin geven en waar mensen kracht uit putten, met name onder moeilijke omstandigheden.
Hij heeft pastoraaltheologie gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg en heeft een tweejarige post-academische klinische pastorale vorming afgerond aan de Radbouduniversiteit van Nijmegen.
Zijn aandachtsgebieden zijn: geestelijke zorg aan ouderen, palliatieve zorg, levensverhalen, ethiek Hiernaast geeft hij lezingen en scholingen op het vlak van palliatieve en terminale zorg en op het vlak van zingeving en levensvragen.